Transitie

Vanaf den beginne ben ik bij Vive betrokken. Tijd voor een break. Mijn eerste column cycles met als rode draad de tijd is tot een eindpunt gekomen. De komende drie maanden is in een transitie naar een nieuwe serie. Ondertussen deel ik poëtica, proza en teksten die me inspireren.

“Kijk naar binnen, nu, op dit moment. Zoek nergens naar wanneer je naar binnen kijkt. Kijk, luister en voel alleen maar en laat jezelf die innerlijke aanwezigheid, dat doorzichtig zijn van de Geest, ervaren. Ook jij zult weten wat Jezus wist, dat je bestond voordat je geboren werd, en zelfs nadat je er was, blijf je in essentie nog wat je bent. Geboren zijn betekent eenvoudig dat het tegelijkertijd niets en iets mag zijn.

Natuurlijk weten we allemaal dat we onze goddelijke leegte gemakkelijk uit het oog verliezen wanneer we iets lijken te zijn, maar het geschenk van het leven is dat we beide tegelijk mogen zijn. Dit is werkelijk onze grote terugkeer. Het is onze terugkeer naar de zintuigen. Een terugkeer naar onze geboorte, hier en nu, om ons te herinneren wie we zijn. Pas dan gaan we door met werken aan hoe we kunnen zijn wat we echt zijn, wat we moeten doen om niet in onze geest te verdwalen. Gebruik je lichaam en je geest als een uiting van je essentie, als een manier om je met anderen te verbinden en als een manier om anderen eraan te herinneren wat we waarlijk zijn.”

Uit Genade van Adyashanti.

© Gerome, 2 januari 2019

Nog geen reacties.

Geef een reactie