Spirituele wetten (Geert Klein Bruinink)

Wat zijn spirituele wetten ? Het zijn de wetten die verwijzen naar de bron. Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen. Het woord spiritualiteit wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.

Welke wetten hebben te maken met de geest ? Alle wetten in principe, want alle wetten hebben te maken met de geest. Er is hier echter een verschil tussen een afgescheiden geest of de eenheid. De wetten waar wij vaak over spreken is vanuit een afgescheiden denkgeest. Een Cursus in Wonderen zegt er het volgende over:

Onthoud dat de geest geen verschil kent tussen hebben en zijn. De hogere denkgeest denkt volgens de wetten waaraan de geest gehoorzaamt, en houdt dan ook alleen Gods wetten in ere. Voor de geest heeft halen geen betekenis, en is geven alles. Omdat de geest alles heeft, behoudt hij alles door dit te geven, en zo te scheppen zoals de Vader schiep.

Als we spreken over een afgescheiden denkgeest dan spreken we over onze eigen wetten. Hier kunnen we uitgebreide studies over maken over hoe wij denken dat het in elkaar zit, maar het blijven eigen wetten. Kijk de film „What the bleep.. do know” maar eens waarin uitgebreid uit de doeken wordt gedaan dat we onze eigen wetten hebben. Uw wil geschiede is hier van toepassing.

Vanuit de eenheid gezien kan het niet anders dan Uw Wil geschiede en is dit heel logisch. Vanuit een afgescheiden denkgeest is dat nogal wat complexer en eigenlijk onvoorstelbaar. “Het komt toch deels door een ander wat mij overkomt” en we hebben zo door de afscheiding als werkelijk te zien van Gods Wil onterecht een karikatuur gemaakt.

Spirituele wetten gaat ervanuit dat de eenheid de werkelijkheid is en de afgescheiden denkgeest voor de illusie staat.

Uw wil geschiede zijn andere woorden voor de wet van aantrekking. Google maar eens op “wet van aantrekking” of “law of attraction”  en je zult verbaasd raken hoeveel hits en informatie hierover is.

© Geert Klein Bruinink, 1 april 2017

Tip

Geef een reactie op deze column, helemaal onderaan deze pagina

Nog geen reacties.

Geef een reactie