Redactioneel oktober 2019 – Alle leven is eindig

Al het leven is eindig. Soms te vroeg, soms heel laat en soms zelfgekozen. Terugblikkend, vooruitkijkend bezien wij voortdurend waar wij staan. Al het leven is eindig, maar wat telt is wat we doen tussen het begin en het einde. Dit is de rode draad in de columns van de Vive schrijvers over levenskunst van deze maand.

Omringd door haar kleinkinderen denkt Lenie na over haar ecologische voetafdruk ten behoeve van de volgende generatie. Iedereen draagt een steentje bij, maar is het wel genoeg?

Alles van waarde is weerloos is voor Gerome het onderwerp van deze maand. Hij haalt daarbij twee gedichten van Lucebert aan.

Jolanda voelt een intens verdriet en gemis nu een tweede goede vriend, in korte tijd, dit leven heeft ingeruild voor de eeuwigheid.

Sorry dat ik zo binnenval. Met mijn hele hebben en houwen, ziel en zaligheid. Maar het is niet anders: Mijn bewustzijn is mijn fiets, verder heb ik niets. Dirk schreef deze woorden ergens in de vorige eeuw. En het is altijd blijven staan.

Geert overdenkt zijn huidige levensfase en hoe het herfstseizoen daar een metafoor voor is.

Chris schrijft dat we waarheid neigen te verdoezelen wanneer waarheid ongemakkelijk is. Waarheid opent echter het hart en geeft helderheid van geest. Alsof een grauwsluier wordt weggetrokken.

Chiara stelt dat een mens niet is gemaakt om stil te zitten en niets te doen. We zijn voortdurend op zoek naar activiteiten en beweging. Maar hoe doe je dat als je een lichamelijke beperking hebt en snelheid je levensthema is?

Wij wensen je ook deze maand weer veel inspiratie en leesplezier toe. Mocht je willen reageren dan kan dat onderaan dit redactioneel. Wij vinden het fijn te horen wat je van onze columns vindt.

© Jolanda Verburg, 1 oktober 2019

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie