Redactioneel november 2018 – Inspiratie

In het vorige redactioneel stond de kringloop van het leven centraal, een kringloop die het leven op aarde ordent. Maar waarom zijn we hier? Op Aarde? En hoe leven we dat leven? Zijn er richtlijnen en wat inspireert ons?

Jolanda is duidelijk: ‘We komen op aarde om wat te leren. In onze jeugd gaan we naar school en leren hoe de wereld in elkaar steekt en welke rol wij in het economisch proces kunnen gaan vervullen. Maar is dat nu het echte leerproces waarom wij hier zijn? En zijn wij ooit uitgeleerd?’

Gerome ontdekt hoe vriendschappen kunnen verslijten. Hoe je verloren kunt raken in de droom van een oude vriendschap die onderhevig is aan herinneringen waarin niets meer is zoals het was. Het leven vraagt om hier ‘nee’ te zeggen en hij ontdekt hoe, als hij zijn intuïtie volgt, inzicht krijgt. Dat brengt helderheid en rust.

Frederike kraakt een kritische noot ten aanzien van de astrologie, de alleroudste wetenschap op Aarde, die ontstaan is in de Sumerische cultuur. In haar column neemt ze een artikel over astrologie in Happinez onder haar loep. Op basis van de informatie die ze hier vindt, ervaart ze de astrologie niet als een handige richtlijn voor het leven.

Lenie vindt richtlijn en inspiratie in de natuur. In Mammoth Hot Springs is deze in alle rijkdom te ervaren. Ze ziet Aarde hier in haar majesteitelijke schoonheid, in haar kwetsbaarheid en kracht, in haar geheimen en haar wil. Een krachtige Godin ons uitnodigt om niet terug te deinzen voor het Licht in onszelf, maar dat in alle kwetsbaarheid te leven.

Dirk doet dat. Zijn poëzie opent en verleidt. Maakt je kwetsbaar en weerloos. Hij voert je mee in de onweerstaanbaarheid van de liefde, de vrouw, die op het moment dat je denkt deze te hebben, jou weer ontglipt.

Chris heeft deze maand, die vol intense en mooie ervaringen was, geen tijd gevonden voor zijn column en er is deze maand geen gastschrijver. Volgende maand wordt dat goed gemaakt!

© Lenie van Schie, 1 november 2018

Nog geen reacties.

Geef een reactie