Redactioneel februari 2020 – Terugblik en vooruitkijken

Het Forum in Groningen

Toekomst en verleden vinden elkaar in het Nu. Dat is onvermijdelijk. Als we terugkijken doen we dat vanuit dit moment in de tijd en voor het vooruitkijken geldt hetzelfde. In deze Vive-aflevering ontmoeten we beide: de vooruitblik en de terugblik, soms vervat in één column.

Zo schrijft Dirk over verleden in een terugblik die nog steeds Nu Is. Over verlies dat was en is: ‘Wat is het weg zijn als het er is?’

Lenie kan het toch niet laten om het over de toekomst te hebben, maar deze keer houdt ze het simpel.

Jolanda schrijft ook over de toekomst en zij wil die graag biologisch zien te krijgen. Zoals ze zelf groenten kweekt en schapen houdt. En ja, ze eet vlees van haar eigen schapen.

Chiara spreekt over de huidige tijd, die beziet en ervaart ze via haar zoon. En natuurlijk, het is onvermijdelijk, lezen we uitstapjes naar de tijd dat zij zijn leeftijd had.

Gerome vergast ons op een gedicht waarin tijd zowel in het verleden als in het nu plaatsvindt. Ont-roerend, bevroren en vervlogen.

Chris blikt terug in een verleden dat deze dagen weer in het midden van onze aandacht staat en dat ons oproept tot mededogen en openheid voor de toekomst. Zijn ervaringen waren en zijn nog steeds in het Nu.

© Lenie van Schie, 1 februari 2020

Foto: Groninger Forum door Lenie van Schie

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie