Redactioneel december 2018, Vive

Het jaar 2018 gaat alweer zijn laatste maand in, de 12de Vive editie. Voor mijn gevoel is Vive dit jaar in een ontwikkeling terecht gekomen die intiemer en openhartiger is. Leer voorbij de uiterlijke vorm te kijken. Leer het licht in een ander te zien. De columnisten schrijven vanuit een onafhankelijk geest over zaken des levens die vaak nog onzichtbaar zijn, weliswaar in ons allen aanwezig maar zich nog niet zo een, twee, drie hebben gemanifesteerd.

Het doet denken alsof we als columnisten met elkaar een transparante draad om een kristal winden. En terwijl we het kristal op verschillende plaatsen aanraken, begint er een harmonische resonantie van leegte en liefde te ontstaan, zoals ooit het radiosignaal ontstond wat een vorm van licht is. Er komt iets door dat we kunnen horen; we houden onze adem in want we willen elk woord horen. Het herkenningspunt is dat wat we horen van projecties is ontdaan. De vraag voor ons, schrijvers, is wel hoeveel lezers deze signalen mee (kunnen) luisteren.

Een next level aandachtspunt is dat we graag zouden willen dat onze lezers op onze site het komende jaar meer zichtbaar gaan worden. Het is een punt van gesprek op onze halfjaarlijkse bijeenkomst later deze maand in Utrecht.

Fijne feestdagen en een gelukkig levenkunstig 2019 gewenst!

(c) Gerome, 1 december 2018

Tip:

Als je de columns met anderen op Facebook wilt delen, klik dan op ‘Pagina leuk vinden’, helemaal onderaan in de voettekst.

En we stellen je feedback op onze columns zeer op prijs. Die kun je helemaal onderaan de columns doorgeven.

Nog geen reacties.

Geef een reactie