Redactioneel 1 maart 2021 – Een nieuw perspectief

Beste lezers,

Een maand die zowel extreme koude als extreme warme temperaturen kende, ligt achter ons. Die temperaturen overvielen ons als schrijversgroep deze maand ook.

In mijn vorige redactioneel schreef ik over een nieuwe website. We dachten dat hij bijna klaar was, maar dat bleek niet het geval. De webbouwer – een goede bekende, die een en ander voor een zacht prijsje wilde maken – liep vast op een aantal specifieke onderdelen. Hij besloot om van het hele project af te zien.
Chris Elzinga, onze auteur die jarenlang alles op het web voor ons regelde, heeft de website nu anders ingericht. Zo kunnen alle auteurs nu zelf op elk moment een column plaatsen. Dat betekent dat we niet meer een keer per maand zeven columns hebben, maar dat er door de maand heen nieuwe columns bij kunnen komen. We versturen nog wel een keer per maand een nieuwsbrief, met daarin een overzicht van de gepubliceerde columns. In de rechterkolom zie je de namen van alle auteurs en met een klik op hun naam, vind je alle columns die zij hebben geschreven.

En dan een korte blik op de bijdragen.

Met mist als metafoor probeert Geert het dilemma van zeker weten en niet weten te beschrijven. Hoe dicht kan mist zijn? ‘Wat je mist’ als afsluitend (ge)dicht…

Lenie schrijft over de mythen van de westerse mens. De meest doordringende is het idee dat een voortdurende economische groei mogelijk is. Echte groei gaat over onze ziel en die groei vraagt om een open hart.

Jolanda schrijft hoe dansen en lichaamsbeweging als een medicijn kunnen zijn. In haar column doet ze suggesties.

Chris laat in zijn column zien dat onze ingevingen – waarvan wij denken dat ze voortkomen uit ons verstand – lang niet altijd door het denken worden ingegeven. Iets lijkt ons voor te zijn…

Yoyo vraagt zich af wat  artificiële Intelligentie met ons doet? We kunnen niet meer zonder, maar hoe verhouden wij,  jij en ik, ons tot die veranderingen?

Chiara trekt aan de bel als ze leest over de app van een zorgverzekering die mensen beloont voor 10.000 stappen per dag. Ze krijgen cadeautjes die er niet zijn voor mensen die zich inzetten en hard werken terwijl ze gehandicapt zijn, zoals zij.

Dirk toont ons een contrast: Binnen Netflix, buiten de nacht en de donkerte.

(c) Lenie van Schie, 1 maart 2021

Nog geen reacties.

Geef een reactie