Redactioneel 1 april 2020 – Wat Het ons doet

Het is onvermijdelijk: wat de hele wereld in deze weken bezighoudt, duikt ook op in onze columns. Anders dan je misschien zou verwachten levert dat acht originele en heel eigen verhalen op.

Chiara schrijft over de romantische liefde, over verbinding en afstand in relaties en hoe je, opgeslokt door het leven, je eigen droom kunt vergeten.

Chris schrijft over pijn die zo groot en intens kan zijn, dat je kiest voor isolatie in plaats van verbinding. Tot er een crisis komt die poorten opent.

Yoyo constateert in de reacties van mensen op de crisis egocentrisme, interdependence en dan de intermenselijkheid. De winst in deze crisis kan zijn: ‘de op hol geslagen aandacht terugfluiten in het hier en nu’.

Jolanda ziet de crisis ook als een begin van transformatie. Het dagelijks leven is veranderd, de straten zijn leeg en het huis vol. Voor haar is dit een tijd van hoop: een crisis maakt je sterker. En er worden nog steeds lammetjes geboren.

Geert ziet, in een tijd van sociale afstand, de voordelen van WhatsApp en andere sociale media, waar overigens ook veel onzin wordt gedeeld. Hij deelt met ons een interview met Marli Huijer, de denker des vaderlands.

Dirk opent met de jubel van de lente om vervolgens ons te laten weten hoe hij omgaat met HET.

Lenie laat ons zien hoe isoleren tot verbinding kan leiden. Ze onderzoekt haar persoonlijke ervaringen in de eerste week dat ze in quarantaine zit. Het bos en de ontluikende natuur zijn haar gidsen.

Gerome brengt met twee gedichten zowel de angst als de liefde onder onze aandacht.

© Lenie van Schie, 1 april 2020

Nog geen reacties.

Geef een reactie