Over ons

Vive-Levenskunst

bestaat  op dit moment uit een groep van 6 schrijvers

Schrijvers die op dit moment regelmatig columns publiceren

jeroen-42-kb

Jeroen Leenen 
Van origine ben ik docent drama/regisseur. Op mijn palet staat o.a. Michael Tsjechov drama, verschillende drama disciplines, televisie regie / scenario schrijven, NLP, Enneagram, Trauma opstellingen (Franz Ruppert). Ik heb gewerkt als regisseur, trainer en coach. Mijn belangrijkste ‘levens’ inzichten komen niet uit een opleiding of werkervaring. Er kunnen momenten in het leven naar voren komen dat er een volledig nieuw perspectief nodig is. Zo ook in mijn leven. Er moest een hele andere weg worden bewandeld dan ik tot dan toe had gedaan. Het ‘gewone’ leven van vroeger moest ik achter me laten.
Onder de naam Gerome schrijf ik columns over tijd en tijd-illusie.

frederike-47kb

Frederike Doeleman
Na de rechtenstudie heb ik gewerkt in de advocatuur en het hoger onderwijs.  Daarnaast heb ik mijn artistieke kwaliteiten ontwikkeld, jarenlang met keramisch werk, de laatste jaren met grafisch werk (monotypes etc.). Bij Corael in De Bilt heb ik de opleiding tot ‘Coach met het enneagram’  gevolgd. Vervolgens was de logische stap voor mij om een coach- en trainingspraktijk op te zetten: Vivre sa Vie. Graag help ik mensen om verder te komen in hun persoonlijke groei.
Ik ben getrouwd en heb twee volwassen zonen; woon in Zuid-Frankrijk, waar ik mij vooral bezighoud met muziek (zang) en beeldende kunst. Ik lees graag over psychologie, spiritualiteit en filosofie. Levenskunst betekent voor mij: leven op een zinvolle, verrijkende en inspirerende wijze. Ik vind dat vooral in de verbinding met de natuur, beeldende kunst, muziek en reizen. Ook het boeddhisme, mindfulness en de ayurveda zijn belangrijke inspiratiebronnen voor mij.
Mijn columns gaan over kunst, muziek, de natuur als krachtige inspiratiebronnen voor een ‘kunstig’ leven!

chris-45kb

Chris Elzinga
Het ‘waarom’ van de dingen heeft me altijd bezig gehouden. Waarom doen mensen zoals ze doen? Waarom leven we niet bewuster, vanuit onze ziel? Deze interesse heeft ertoe geleid dat ik in 2004 een counselingpraktijk ben begonnen: Bureau Meanders. De grote vraag die daarin steeds weer opduikt is: “Wie ben ik eigenlijk ten diepste?” Ik vind het heel mooi met mijn cliënten antwoorden op die vraag te vinden.
Daarnaast ben ik trainer, o.a. in het Enneagram, Open Zelfonderzoek en werken met ‘innerlijke kinderen’. Ik laat me sterk inspireren door het psycho-spirituele Ridhwan-werk van Almaas. Verder ben ik vader van twee volwassen dochters en heb ik veel geleerd van hun aanwezigheid in mijn leven.
Mijn columns gaan over de vraag wat ‘de bron’ is van waaruit mensen leven. Waar kun je die vinden en wat gebeurt er als die vrij gaat stromen?

jolanda-51kb

Jolanda Verburg
Mijn motto is: “Wees de verandering die je in de wereld wilt zien” (Mahatma Gandhi).
Na 25 jaar in de ICT en de consultancy gewerkt te hebben ben ik steeds dichterbij gekomen bij wie ik werkelijk ben. Ik doe alleen nog maar werk dat ik leuk vind, woon met man en kinderen op het platteland en verwonder mij over het leven.
Als kind was ik al gefascineerd door het gevoel dat er meer is tussen hemel en aarde. Door te lezen, mij te verbinden met mensen en door dicht bij de natuur te zijn kom ik steeds nader tot de kern en het besef waar het leven over gaat.
Ik ben overtuigd dat we een totaal andere economie en samenleving tegemoet gaan, wat ook nodig is om als mensheid te kunnen overleven. De veranderingen die ik zie probeer ik in de praktijk te brengen. Daarom ben ik bezig een permacultuur landschap te ontwikkelen en van daaruit te ontdekken welke mogelijkheden er voor de toekomst zijn.
Ik schrijf columns over deze zoektocht en de uitdagingen die voor ons liggen.

lenie-43-kb

Lenie van Schie
Opgegroeid in de na-oorlogse jaren heb ik van nabij de democratiseringsbewegingen op de universiteit meegemaakt. Als docent aan de sociale academie in den Bosch was ik geëngageerd feministe. Tien jaar werkte ik daar als andragoog en communicatietrainer. In 1984 heb ik de overstap gemaakt naar een eigen praktijk als lichaamsgericht GZ psycholoog. De naam van mijn praktijk is ‘Soekja’, wat in het Oud-Noors ‘zoeken om te vinden’ betekent. Daarnaast geef ik allerlei workshops en trainingen.
In 1999 is mijn boek ‘Leven in beweging’ gepubliceerd. Sinds 2013 schrijf ik blogs, waar ik foto’s bij gebruik van allerlei plekken op Aarde. Samen met tuinieren heeft dat mijn passie.
Jarenlang was ik een zoeker. Dat zoeken heeft langzamerhand plaatsgemaakt voor vinden. In de Diamantbenadering van Almaas heb ik mijn plek gevonden. Het mooie van deze benadering vind ik de enorme openheid en transparantie. Er zijn geen dogma’s.
Naast dit alles ben ik moeder van twee zeer volwassen dochters en grootmoeder van 3 meisjes en een jongen. Dat is ook heel bijzonder.
Mijn columns gaan over Aarde en Liefde.

dirk-42kb

Dirk Oegema
Ik zoek het leven, als amateur. “Dichter bij het leven”, dat is mijn motto. Waar wil je anders naar toe? En soms moet je oppassen met wat je verlangt. Want soms krijg je wat je verlangt en blijkt het wat groter dan je in je hoofd had. Dat geldt voor de liefde. En voor de dood. Er is voor mij maar één uitweg, en dat is die grootsheid te vangen in mijn netje, als een vlinder. Vangen in de vorm van wat woorden of kiekjes, als selfies van het leven. En van de dood. Want wat is dichter bij het leven dan de dood?
Ik ben opgeleid als sociaal psycholoog en werkzaam als onderzoeker en docent aan de Vrije Universiteit. Daarnaast coach ik op professioneel en persoonlijk vlak. Hobby: vlinders vangen met de camera. Of eigenlijk mensen , liefst van dichtbij, in beweging, ieder als mens en toch anders, elk moment zo anders.
Mijn columns gaan over het thema van ‘leven en dood’.

Gastschrijvers

Paulien Elzinga
Thema: eigenwaarde.

Paulien heeft na haar studie Sociale Psychologie haar eigen coachingspraktijk gestart waarbij ze mensen met chronische vermoeidheid begeleidt a.d.h.v. het in Engeland ontwikkelde ‘Gupta programma’.

Jimmy Hardeveld
Thema: de Vlindermaatschappij.

In 2006 raakte Jimmy gealarmeerd over de toekomst van mensheid en ecologie. Hij stopte met ondernemerschap om zich bezig te houden met de vraag: Is de mensheid in staat in vrede te leven en in harmonie met medemens en natuur welvaart en welzijn te creëren? Hij ziet mogelijkheden in een transformatie van mens en samenleving, waarbij hij de metafoor gebruikt van de transformatie van rups naar vlinder.

Hannelore
Thema: Mijn innerlijke reis

Na te zijn vastgelopen in haar leven besloot ze het avontuur aan te gaan om de vrijheid in haar geest en lichaam te ontdekken en zonder hechting te leven. ‘Ik wil leren bewegen in een niemandsland waar verleden en toekomst op een lager pitje staan, waar ik uit mijn hoofd kom. Waar de liefde voor mezelf er mag zijn en dat ik daar dieper in kan komen om mijn ware zijn te leren kennen’.
Hannelore reist zonder vaste woon- en verblijfplaats.

Ingrid Schaafsma
Thema’s: ervaring, inzicht, Transactionele Analyse (TA)

Ik ben een trainer en coach met veel ervaring in het voortgezet onderwijs, de arbeidsbemiddeling en de telefonische- en chathulpverlening. Ik heb een driejarige opleiding in TA gevolgd in persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. En ben werkzaam als docent Duits en Engels, vertaler en TA-trainer.

Iwanjka Geerdink
Thema: transitie in de wereld

Schreef na een burnout in 2008 het boek ‘Diagnose Levensklem’. Sindsdien is zijn streven bij te dragen aan fundamentele transitie in de wereld. Een wereld waarin nieuwe woorden het verschil maken, zoals Zinconomy, Flowtowns, Avamarriage, novAMORe, etc. Zie verder zijn site.

Carla Dielen.
Thema: Schoonheid toont zich wanneer je schoongespoeld bent.

Van mijn 6e tot en met 18e deed ik topsport zwemmen. In mijn leven zijn intensiteit en volheid kenmerkend. Mijn pad bevat afwisselend en tegelijkertijd het kunstzinnige (schilderen en schrijven) en zelfonder-zoek/ transformatief bewustzijnswerk. Eerst voor mijn eigen ontwikkeling; vervolgens liepen in mijn praktijk De Bezieling ‘cliënten’ en ‘cursisten’ een stukje met me mee.

Schrijvers die enige tijd aan Vive-project hebben meegedaan

Annet de Jonge

Thema van haar columns: Het bijzondere zien in het alledaagse.
Werkzaam als sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij de GGZ voor de oudere zorgvrager, mindfulnesstrainer en enneagramcoach.

Annerieke van Wijhe

Thema van haar columns: Het bijzondere zien in alledaagse dingen die in haar werk gebeuren.
Werkzaam als coach/adviseur in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

.

.

Wilma Damen

Thema van haar columns: Ayurveda, voeding en leefstijl die past bij de verschillende seizoenen en de impact van de seizoenen op ons als individu.
Werkzaam als loopbaancoach en integratieve therapeute.

Geert Klein Bruinink

Thema van zijn columns: Cursus in Wonderen.
Werkzaam als coach en consultant; werkt o.a. met het Enneagram.

Mede-auteurs  ‘Leven als een levenskunstenaar’

Hilde Blom

Is mede-auteur van onze publicatie Leven als een Levenskunstenaar. Zij is al meer dan 25 jaar werkzaam als logopediste. De laatste jaren heeft ze haar werkzaamheden uitgebreid met counseling en coaching, waarin ze zich heeft gespecialiseerd in energetische psychologie, systemisch werk, traumatherapie en traumaopstellingen. Met haar paramedische  achtergrond probeert ze een verbinding te maken tussen de reguliere en alternatieve gezondheidszorg.

Natasja van der Burg                                                  

Natasja is co producente van de eerste versie Leven als een levenskunstenaar. Levenskunst is voor Natasja de waarde inzien van de levensprocessen die op je pad komen. Zelfs als het leven je moeilijke processen geeft, kunnen juist hierin nieuwe kansen liggen.