Midzomer (Lenie van Schie)

Midzomer is het moment in het jaar waarop de zon, gezien vanuit Aarde haar hoogste stand heeft bereikt. Het is niet de afstand van de aarde tot de zon die ons meer warmte en daglicht geeft. Het is de veranderde stand van Aarde zelf, die om haar wat scheve as draait, die dit mogelijk maakt.

 

Vreugde

In de Keltische cultuur staat de zomerzonnewende bekend als het Festival van de Vreugde. Vreugde vanwege het optimale moment van verbinding tussen Aarde en Zon. Aarde en Zon zijn onze kosmische ouders en het is het Heilige Huwelijk tussen deze immense krachten dat het leven op Aarde mogelijk maakt.

Dit festival laat ons stilstaan bij de rijkdom van een leven op Aarde, een rijkdom die alleen mogelijk wordt in onderlinge verbinding en samenwerking. In wederzijds respect. Zon en Aarde samen nodigen ons uit onze levenskracht te vieren, om onze rechtmatige plek op aarde in te nemen, om ons potentieel steeds verder te ontwikkelen.

Kunnen we dat festival vieren in deze tijd. Kunnen we dan verder kijken dan de vreugde die alom weerklinkt omdat ‘corona voorbij is’ en we weer mogen reizen. Kunnen we dan het leven op Aarde zelf vieren in respect voor die woonplaats die Aarde ons biedt. Vieren opdat we niet vergeten?

Meer lezen over dit festival, haar traditie en de betekenis van dit feest in deze tijd? Je vindt een blog op mijn website: Midzomer

© Lenie van Schie, 21 juni 2021

, ,

Reacties gesloten.