Liever in het NU (Gerome)

Vooravond 2021. Lock Down. Murw gemaakt door alle media, de constante mantra’s over de pandemie, aanscherping en verwarring over Lock down regels.

De politie wilde bij de drogisterij in Schijndel ingrijpen omdat ze ook kleding, speelgoed en kerstartikelen verkopen. En dit zijn de nieuwe regels van de overheid: Supermarkten, drogisterijen en dierspeciaalzaken die ook andere producten verkopen, moeten vanaf nu aantonen dat ze 70 procent van de omzet halen uit essentiële producten.’

Tot nog toe heb ik me rustig gehouden, maar ineens is het daar, ik begin af te haken terwijl er een volgend bericht over de handhaving binnenkomt. Ik kan me niet meer losmaken van het absurdisme aspect van de Lock Down en krijg er Monty Phyton-achtige gevoelens bij. Misschien is het een idee, met alle respect naar de handhavers toe, om de komiek John Cleese – al is het maar voor een dag – als handhaver voor de relativering in te huren.

En de Brexit?

Pfh, ik kan niet anders meer dan een media-stilte voor mezelf inlassen.

Inmiddels luister ik naar klassieke muziek – Glenn Gould speelt The Goldberg Variations – na een jaar veel popmuziek te hebben geluisterd, lees mijn column ‘Een momentopname’, 01/11/2020 over de popgroep the Doors.

En dan is er nog de discrepantie in de tijd waar ik mee worstel terwijl ik deze column schrijf. Ik moet aan de bak omdat de deadline om de kopij voor Vive in te leveren de 25ste van elke maand is. Het noopt me om vooruit te lopen. En als er een ding is waar ik momenteel geen zin in heb, dan is het om het nieuwe jaar 2021 met mijn gedachten alreeds binnen te treden. Vooralsnog even geen opinies of nieuwe maatstaven voor komend jaar. Geen voorstelling. Ik blijf liever in het nu. Dit moment, deze dag, wie ik nu ben, waar ik nu ben, voldoet aan alles wat voor mij relevant is, en al het andere is een droom. Het verlangen naar morgen, of de herinnering aan gisteren, betekenen niets als me ontgaat dat ik vandaag leef. Toch.

Goed dan, een dingetje voor 2021… over handhaving gesproken… Laten we van de vluchtige en voorbijgaande aard van ons leven een langzame melodie maken totdat we de melodie vinden waarvan later zal blijken dat deze melodie de enige juiste blijkt te zijn. Of is.

Een gezond 2021,

© Gerome, 1 januari 2021.

PS. Met dank aan Glenn Gould die op dit moment met zijn meesterlijke vingers over het piano klavier beweegt.

Nog geen reacties.

Geef een reactie