Leven in een hogere dimensie (Jolanda Verburg)

Nooit eerder heb ik zo sterk het gevoel gehad in een bubbel te leven, afgezonderd van de rest van de wereld. Er is meer ruimte voor meditatie waardoor mijn bewustzijn groeit. De vraag dient zich aan of dat het doel is van de corona-crisis.

Op mijn bucketlist staat dat ik nog eens een pelgrimstocht van 40 dagen door de woestijn wil maken of 3 maanden naar een ashram in India. In 2017 heb ik in België een vipassana-retraite van 10 dagen gedaan. Iedere dag wordt in stilte doorgebracht en er wordt 10 uur per dag gemediteerd. Dat was al een niet te onderschatten ervaring. Heel zwaar, maar ook heel enerverend en een onuitwisbare herinnering. Toen nam ik mij voor om ooit nog een stapje verder te gaan door een lange pelgrimstocht te maken.

Afzondering op een presenteerblaadje

Een kennis gaat ieder jaar naar Santiago de Compostella om tot zichzelf te komen. Zelf zie ik dat niet zo zitten. Het is inmiddels een behoorlijk druk bewandelde route en met zoveel mensen lijkt mij dat tot jezelf komen erg lastig is. Een vriendin is gespecialiseerd in pelgrimstochten en wandelt heel Europa door met haar hond. Zij doet dat in etappes van een paar weken per keer. Het is niet mijn streven om wandelend een lange afstand te overbruggen, als wel een lange tijd heel basic afgezonderd van de buitenwereld te kunnen zijn, om zo in stilte, teruggeworpen op mijzelf, tot een hoger bewustzijn te komen.

Nu de coronamaatregelen ons nopen tot thuisblijven wordt tot op zekere hoogte de afzondering op een presenteerblaadje aangereikt. Maar het is lastig om onder de huidige omstandigheden tot mijzelf te komen, omdat het leven doorgaat zoals altijd. De zorg voor mijn gezin, ons landschap, de schaapskudde, alles gaat gewoon door. Iedere week kom ik wel in de supermarkt, iedere week verzorg ik een online yogales, iedere week dezelfde routines. Dus de behoefte om vanuit afzondering tot echte verdieping te komen blijft.

Leven in een bubbel

Ik ervaar deze tijd als leven in een bubbel. Ooit één keer eerder heb ik dit meegemaakt. Inmiddels al weer 18 jaar geleden. Hoogzwanger van mijn tweede kind, was ik net verhuisd van de stad naar het platteland. Ik kende nog weinig mensen in mijn nieuwe omgeving en mijn vrienden en familie woonden een uur reizen verderop. Dat was lastig.

De dag dat mijn zoon zich aandiende gebeurde er een tragedie in ons land. Pim Fortuyn, de beoogde nieuwe premier, werd vermoord. Een regelrechte aanslag op onze democratie. Maar ik heb slechts flarden meegekregen. De televisie deed het nog niet, de telefoon was nog niet aangesloten en de krant wist ons adres nog niet te vinden. Verstoken van het nieuws, geheel ondergedompeld in een roze wolk, is deze gebeurtenis nagenoeg geheel aan mij voorbijgegaan. Pas later realiseerde ik mij op welke memorabele dag mijn zoon geboren is.

Tijd voor meditatie

Ondanks de drukte van alle dag merk ik toch dat ik meer tot mijzelf kom. De regelmaat om iedere dag op een vaste tijd te mediteren is nu makkelijker te realiseren. Ik kies thema’s voor mijn meditatie. Onlangs ontdekte ik via facebook de ‘readings’ van de Amerikaanse Lorie Ladd. Zij riep ergens in april op om 21 dagen te mediteren, om je te verbinden met hogere wezens, gidsen, engelen of hoe je ze ook noemen wil, met als doel de verschuiving (the shift) te helpen bevorderen van de 3e naar de 5e dimensie. Dit resoneerde dus ging ik ermee aan de slag.

Die 21-dagenmeditatie hebben mij weer een stapje verder geholpen. Het uitgangspunt is dat alles energie is. Iedere dimensie heeft een eigen unieke frequentie. Wij hebben een keuze om in de 3e dimensie, de lagere frequentie, te blijven hangen of om mee te bewegen naar de hogere 4e en 5e dimensies. Door te mediteren en te voelen wat frequenties of trillingen in ons lichaam teweegbrengen, wordt het onderscheid zichtbaar. In de 3e dimensie is dualiteit alomtegenwoordig, zoals goed en kwaad, gezond en ziek, mannelijk en vrouwelijk en het zwart-witdenken.

Dit is een van de vele video’s van Lorie Ladd.

Wij hebben een keuze

Als wij angst, depressie, machteloosheid en eenzaamheid voelen, dan voelt ons lichaam zwaar. Juist dit zware gevoel correspondeert met de lagere frequentie van de 3e dimensie. Liefde, overvloed en vrijheid voelt licht en resoneert op een hoger trillingsniveau. Door de verschillen in het lichaam te voelen en te ervaren ben je in staat de verschillende dimensies te identificeren.

Wanneer jij je lichter voelt, in het hier en nu kan zijn, oordelen achterwege kunt laten, dan kom je in contact met de 4e en 5e dimensie. In de hogere frequenties maakt dualiteit plaats voor een potentieel aan mogelijkheden en ontstaat keuzevrijheid. In plaats van ‘doen’ hoef je alleen maar te ‘zijn’ en wordt overvloed zichtbaar. Het is een kwestie van oefenen, zitten, mediteren, naar binnen keren. Op het moment dat je in je lichaam voelt wat er gebeurt en beseft dat je niet je emoties bent, dan ontstaat de verschuiving in frequentie. Een bijzondere gewaarwording.

De verschuiving is gaande

De vraag die hierbij ontstaat is: “Dient de corona-crisis een hoger doel?” Ik begin er een beeld bij te krijgen, het laat mij namelijk pas op de plaats maken, geeft mij de mogelijkheid om bij mijzelf naar binnen te keren en mijn bewustzijn te vergroten. Ik begin te begrijpen dat mij druk maken over de lockdown, de anderhalve meter economie, een vaccin dat er al dan niet gaat komen dat ik niet wil, verlies van zekerheden, hoe het nu verder moet met de toekomst, allemaal emoties zijn uit de 3e dimensie. Ik laat ze los.

Ik begin mij te realiseren dat ik mijn bucketlist moet herzien en dat ik helemaal niet 40 dagen in de woestijn hoef door te brengen of wekenlang naar een ashram, om tot een hoger bewustzijn te komen. Ik kan gewoon thuis blijven zitten op mijn meditatiekussentje in mijn eigen vertrouwde omgeving en hoef alleen maar vanuit mijn hogere dimensie te ‘zijn’.

Inmiddels zijn de coronaregels versoepeld en kan ik weer een-op-een reiki geven en geef ik weer yogales, nu vanuit mijn eigen tuin. Hoe de nieuwe werkelijkheid eruit gaat zien weet ik niet, maar ik maak mij er in ieder geval geen zorgen meer over. Ik ben blij met het inzicht dat mede door de lockdown is bewerkstelligd.

© Jolanda Verburg, 1 juni 2020

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie