“Ken ik jou niet ergens van?”

Deze gastcolumn gaat over zielsverwantschap. Heb je ooit iemand voor het eerst ontmoet, waarbij het voelde alsof je die persoon al heel lang kende? Dan is de kans groot dat deze persoon deel uitmaakt van je zielsgroep.

Zielsgroep

Ken je dat: dat je tijdens een eerste ontmoeting met iemand direct een verbinding voelt? Je voelt je meteen thuis bij die persoon en hij of zij geeft je het gevoel alsof jullie elkaar altijd al gekend hebben. Er is sprake van een onmiddellijke verstandhouding. En ergens ben je je ervan bewust dat je samen iets belangrijks doormaakt wat je (spiritueel) bewuster maakt. Het kan zomaar zijn dat je op hetzelfde moment dezelfde ideeën hebt over hetzelfde onderwerp of dat je elkaars zinnen afmaakt.

Deze mensen komen op willekeurige momenten in je leven. Althans daar lijkt het op. Wanneer het de juiste tijd is verschijnen ze op het daarvoor geschikte moment en niet door toeval.
Waarschijnlijk behoort zo iemand tot jouw zielsgroep. Je deelt een deel van je leven hier op aarde met elkaar en de ander is vaak als een katalysator die veranderingen in je bestaan teweeg brengt.
Herken je iemand, nu of in het verleden, die behoort tot je zielsgroep? Denk eens aan de mensen met wie je zo’n sterke verbinding voelt, ook als ze niet meer in je leven zijn. Wat heb je van hen geleerd?

Zielscontracten en tweelingzielen

Deze verbindingen zijn weerspiegelingen van zielscontracten en geven de kleuren in je leven aan. Zielscontracten heb je met je familie, je vader en je moeder, met de man of vrouw waarmee je een relatie hebt, met je kinderen. Maar ook met hele goede vrienden (zielsmaatjes). En je hebt een zielscontract met jezelf. Dit contract geeft aan hoe je in het leven staat en welke levensthema’s er spelen. Zielscontracten zijn niet altijd zichtbaar voor jezelf, omdat ze vaak onbewust zijn afgesloten.

Het is lastig je voor te stellen hoe groot het aantal contracten is dat je in je leven hebt afgesloten. Kijk eens naar de mensen om je heen die je liefhebt en met wie je in contact staat. Het geeft je een idee.

Soms wordt gesproken over tweelingzielen. Een tweelingziel is letterlijk de andere helft van je ziel die jou compleet maakt. Wanneer je jouw tweelingziel hebt gevonden, weet je dat onmiddellijk.

Acceptatie en beperkingen

Alle zielscontracten zijn afhankelijk van acceptatie. Wanneer het erop aankomt, heb je de keus of je dat contract wel of niet wilt uitvoeren.

In elk levensproces zijn er crisismomenten, waarin het tijd is om de ware aard van het contract te ontdekken waarmee je je verbonden hebt. Want een zielscontract kan je vrijheid enorm beperken als het niet doorevalueert. Je kunt bijvoorbeeld  jezelf voornemen dat je altijd op iemand zult wachten of dat de ander altijd sterker is dan jij, zodat jij niet eens een poging doet om iets anders te willen. Gaat het contract daar werkelijk of nog steeds over?

Wanneer je oude zielscontract zijn diensten heeft bewezen kan het belangrijk  zijn, dat je bijvoorbeeld meer afstand creëert, of dat je mensen helemaal los laat omdat het contact met hen schadelijk voor je is.

Er kunnen dan gevoelens naar boven komen over fouten die je gemaakt hebt, zaken die je graag anders had gezien, dingen die je niet meer kunt herstellen. Geef jezelf de ruimte jezelf te vergeven, maar vergeet daarbij niet om te doorzien en te doorleven welke inzichten je uit het oude contract hebt opgedaan.

In dit proces is er altijd een nieuwe kans om een nieuw contract af te sluiten.

Visualisatie

Zielen hebben een voorkeur voor mensen die het leven echt leven. D.w.z., mensen die van hun leven genieten hebben vaker dieper contact met hun eigen ziel. Om dat contact te verdiepen kun je de volgende oefening doen:

Ga in een kamer zitten en stel je voor dat je ziel in een andere kamer zit.

Probeer erachter te komen wat jou ziel voedt.
Zielen hebben hun eigen voorkeuren. Sommige zielen hebben een voorkeur om te zingen. Andere zielen hebben een voorkeur voor een bepaalde kleur of geur.

Probeer nu, door zingen of praten je ziel dichterbij te ‘lokken’.

Vertel je ziel dat je het contact wilt verdiepen, en dat je wilt weten wat daarvoor nodig is.
Wat gebeurt er als je je dit zo voorstelt?

Delen van je ervaringen

Zijn er bijzondere ontmoetingen in je leven, een zielscontract dat je beknelde, zielsverwantschappen die je dierbaar zijn en of andere zielsaangelegenheden die je op deze site zou willen delen, dan ben je van harte uitgenodigd je bijdrage naar ons toe te sturen. We bekijken dan of we je tekst als gastcolumn op kunnen nemen.

© Gerome, 1 november 2017

Nog geen reacties.

Geef een reactie