HET (Dirk Oegema)

Buiten bruist het groen de grond uit. Pure spiritualiteit: maanden roerloos in retraite, daar diep in het donker, verenigd met het duister van de aarde. En dan de sprint naar boven, vertrouwend op het licht der wereld. Juichend met wijd open armen richting de zon. En de zon gaat helemaal los boven deze orgie.

Maar ter zake. Ook ik zal het hebben over HET, geen ontkomen aan. Ik sluit ook aan, maar wel een beetje achter in de rij. Ik laat zelfs een gaatje vallen waar nog makkelijk iemand tussen kan. En ik kies verstandig als ik ben voor dit sociaal vriendelijk medium.

Foto Dirk Oegema

Klimaat ontkennen is inmiddels minder ernstig dan HET ontkennen. Dat snap ik. Ook Trump heeft dat begrepen, zij het met frisse tegenzin.

Net nog volgens voorschrift de AH doorgeworsteld. Met m’n winterhandschoenen aan. Vijf stappen naar voren als u anderhalve meter naar achteren gaat. En, vlak voor de kassa zonder rij, nog 10 minuten staan wachten bij de tien meter lege schappen met zonder toiletpapier. Niet één rol, niet één velletje. Alleen maar HET. Ik zag veel jonge moedige vakkenvullers, maar ze liepen allemaal de andere kant op. En geen keek me aan.

Toen ben ik toch maar weer naar huis gefietst en eenmaal binnen heb ik de knip van de voordeur omgedraaid en vervolgens mijn twee handen twee keer gewassen. Maar het drong daarna tot mij door dat ik beter eerst mijn handen had kunnen wassen en dan de knip omdraaien. Ik voel me een beetje een beginneling, een amateur. Maar ik heb zeven hele dagen voor ik weer naar de supermarkt moet, tijd genoeg om te bedenken hoe ik HET de volgende keer zal doen.

© Dirk Oegema, 1 april 2020

, , ,

1 Reactie HET (Dirk Oegema)

  1. Geert van den Munckhof 30/04/2020 op 20:54 #

    Kort, maar (weer o zo) krachtig. Mooi!

Geef een reactie