Het boek: Het Andere leven van Jezus van Nazareth, Een pad van spirituele groei

De boeken zijn binnen. Vier volle dozen zoeken een plek in mijn huis. Ik heb honderdvijftig exemplaren laten drukken. Een deel ervan is naar het centraal boekhuis gegaan. De eerste twintig zijn verkocht en een aantal heb ik weggegeven.

Lieve, mooie, ontroerende reacties. ‘Ziet er mooi uit’, ‘Zijn de foto’s van jezelf?’ ‘Goed geschreven’, ‘Moedig, je eigen ervaringen erin’. ‘Ze raken me, je woorden’. ‘Dat wordt genieten onder de kerstboom’.

Trots?

“Je mag hier wel trots op zijn”, sprak iemand tegen me.
‘Trots?’ Nee trots voel ik me niet. Blijdschap, ik voel vooral blijdschap en een diepe vreugde.

Het zijn Jezus’ woorden geschreven vanuit mijn visie op persoonlijkheidsontwikkeling. Het klinkt wellicht vreemd, maar het voelt als een gezamenlijke onderneming. Zijn woorden en zijn aanwezigheid in mij, vermengden zich met mijn kennis en mijn persoonlijke ervaringen. Ze raakten ook mijn spirituele ervaringen en inzichten gevormd door mijn reizen door de natuur en mijn scholing in de Diamantbenadering.

Spannend?

Ja, spannend is het wel. Ik ben ineens naast psycholoog en auteur, uitgever geworden. Ik weet nog niet of ik daar zo blij mee ben. Ik heb deze eerste boeken persoonlijk in gepakt, zelf verstuurd. De meeste bestellingen waren ook van mensen die ik ken. Ik kan de bestellingen ook door de drukkerij laten verzorgen. Dan moet ik hen een exces bestand toesturen met daarin de namen en adressen van degene die een boek willen ontvangen.
Uiteindelijk zal het boek vooral via reguliere verkoop plaatsvinden. Bijzonder is dat, nu ik zelf uitgever ben geworden, ik er meer bovenop zit. Ik voel me meer verantwoordelijk voor de verspreiding.

Steun

Ik ga jullie hulp hierbij inroepen! Dat is een hele stap voor mij. Vragen om hulp is niet mijn sterkste kant; dan dring ik me op. ‘Wie denk je dat je bent? Anderen lastig vallen?’ Dat is mijn innerlijke criticus. Maar hij is nog niet klaar. ‘Schaam je je niet?’ Nee, ik schaam me niet, ik kan het zomaar aan jullie vragen en als je er niets voor voelt moet je het vooral niet doen.

Dus als je denkt dat dit een belangrijk boek is, kun je dit boek – als je wilt, vooral geen verplichting – helpen met de verspreiding. Ga naar de dichtstbijzijnde boekhandel en vraag of ze het boek in huis hebben. Je wilt het graag inzien. Vaak zullen ze het dan voor je bestellen zonder verplichting tot kopen. Het ligt dan wel in de winkel. Namens het boek alvast mijn dank!

Lezingen

Zoals ik in mijn vorige boek column aangaf, ga ik ook lezingen geven. De eerste vindt plaats op 21 januari in Groningen in de Poort, Moesstraat 20. Deze lezing is tevens een boekpresentatie. Er is gelegenheid tot vragen stellen, tot een gesprek en na afloop zijn er hapjes en drankjes en uiteraard is er een, gesigneerd exemplaar, te koop. Je kunt je opgeven via mijn website of e-mail.
De data van de lezingen komen ook in de agenda.

© Lenie van Schie 1 januari 2018

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie