Geen idee (Dirk Oegema)

Waar ga ik hier over schrijven? Jij hebt geen idee. Ik ook niet. Writers block. Heb ’t schrijven een paar dagen uitgesteld, maar dat hielp ook niet echt. Dan maar een blinde start, in het hier en nu. Inkt die uitvloeit op papier, tekst die tevoorschijn komt vanonder de punt van mijn gele plastic balpen. In een eerste versie.

Hoe het omdraait van vooruit kijken door de voorruit en draaien aan het stuur, naar het omgekeerde. Achteruit kijken vanuit die laatste treinwagon, door het raam van de laatste deur. Het spoor zien verdwijnen onder je ogen. Zien hoe waar ik nu ben oplost in de verte van het verleden. Een sensatie die me rustig maakt, een vreemde diepte heeft. Van zien en niets kunnen veranderen, want alles wat verschijnt is al gepasseerd. Letterlijk voorbij. Een constant ontwaken in wat voorbij is. Het wegvallen van de illusie van straks. Van elk weten wat komt. Zo schrijf ik. Zo is het leven hier, waar alles voorbijgaat. Die stilte, die rust.

© Dirk Oegema, 1 maart 2020

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie