Gastschrijvers

Vive Levenskunst

biedt ruimte aan gastschrijvers om columns over levenskunst te plaatsen.

Wat is levenskunst?  Wat betekent het om een levenskunstenaar te zijn? Elk antwoord op deze vraag is persoonlijk en uniek. Wat wij als schrijvers ontdekken is dat we vooral stilstaan bij onszelf, hoe de omgeving ons raakt en hoe we daar weer op reageren. 

In onze columns verwonderen we ons, winden ons op, vragen ons af, raken verwond, ervaren schoonheid, levenslust, verlies en plezier, stilte en ontroering. Het zijn de ingrediënten van het leven zelf. Al onderzoekend vallen ons allerlei verbanden op en gaan we de werkelijkheid anders zien.

En ja, mogelijk raken we in jullie iets aan van herkenning of troost, van inzicht en inspiratie. We vinden het fijn om met jullie in gesprek te gaan. Voel je vrij om je mening te delen.

Dick van der Vlugt
Thema: Maatschappelijk problematiek, vooral partnerrelaties.

Ik ben ruim 40 jaar hulpverlener. Naast in mijn eigen biografie gewonnen levenswijsheid heb ik mijn professionele grondhouding ontwikkeld op een breed terrein van maatschappe-lijke problematiek. De laatste jaren richt ik me vooral op partnerrelatie.

Website Alle columns

Janet Kunst
Thema: Krijgerschap en Levenskunst.

Ik werk met een combinatie van coaching, communicatie en beweging. Dat vond ik in de Tibetaanse zwaard-beoefening Tog Chöd, dat “doorklief je gedachten” betekent. Het is een pad van Krijgerschap: leven vanuit onderlinge verbondenheid en dat doen vanuit moed en compassie.

Website Alle columns

Ton Roumen
Thema: De zoektocht naar zin en heling.

Ton is een ervaren coach, retraiteleider en spreker en begeleidt mensen. Hij publiceert boeken en artikelen over spirituele thema’s. Bij Berne Media verschenen zijn meest recente boeken Geluk binnen handbereik (2015) en Geaarde spiritualiteit (2017).

Website Alle columns

Paulien Elzinga
Thema: Eigenwaarde en innerlijke balans

Paulien heeft na haar studie Sociale Psychologie haar eigen coachingspraktijk gestart waarbij ze mensen met chronische vermoeidheid begeleidt a.d.h.v. het in Engeland ontwikkelde ‘Gupta programma’.

Website Alle columns

Ingrid Schaafsma
Thema’s: Ervaring, inzicht, Transactionele Analyse (TA)

Ik ben een trainer en coach met veel ervaring in het voortgezet onderwijs, de arbeidsbemiddeling en de telefonische- en chathulpverlening. En ben werkzaam als docent Duits en Engels, vertaler en TA-trainer.

Alle columns